Openbare SportBasisschool ‘t Kruisrak

Aanmelden van nieuwe leerlingen kan gedurende het hele jaar!

Klik hier voor meer info!

 

Wie bij 't Kruisrak binnenstapt, zal direct het rustige, opgeruimde en open karakter van de school opvallen. Met tweehonderd leerlingen zijn wij ‘klein’ genoeg voor een warme en geborgen sfeer, maar groot genoeg om onze leerlingen het beste te kunnen bieden.

't Kruisrak is de enige algemeen toegankelijke openbare school in Bunschoten voor kinderen van alle richtingen en culturen. Respect, verantwoordelijkheid en samenwerking vormen de basis van een veilig pedagogisch klimaat. Daarin kan het kind zich prettig voelen en optimaal ontwikkelen.

't Kruisrak is met ingang van het schooljaar 2007-2008 de eerste sportbasisschool van Nederland. Er wordt gewerkt met een doorlopende bewegingsleerlijn. De kinderen krijgen vier lesuren in de week allerlei sport- en spelactiviteiten aangereikt. Het doel van deze lessen is het verbeteren van de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van de kinderen. Onze doelstelling is: een gezonde geest in een gezond lichaam.

De collectieve ambitie van team en ouders is, om het maximale uit de kinderen te halen! Elk kind is uniek, heeft zijn/haar eigen talenten en beperkingen. Elk kind heeft een eigen onderwijsbehoefte. Ons onderwijs houdt rekening met de (on)mogelijkheden van elk kind. Deze opvatting sluit aan bij Passend Onderwijs. Ook ontwikkelingen zoals  21e eeuwse vaardigheden krijgen binnen ons onderwijs hun plaats, waarbij het strategisch beleidsplan (2015-2019) en het bijbehorende 'ambitiewiel'  van EemVallei Educatief koersbepalend is. 

Wie na acht jaar 't Kruisrak verlaat heeft niet alleen leren lezen, schrijven, rekenen en kennis vergaard, maar is uitgegroeid tot een zelfstandige leerling. Onze leerlingen kunnen samenwerken en weten zich verantwoordelijk en sociaal op te stellen.
Ze zijn, kortom, klaar om de wereld in te gaan!


                                

Nieuws

Nov
05

Nationaal Schoolontbijt op 9 november

Als 'Gezonde School' doet 't Kruisrak mee aan het Nationaal Schoolontbijt ... lees meer »
Nov
05

Steven Pont

Op donderdagavond 16 november a.s. geeft Steven Pont een lezing in Bunschoten! Dit ge... lees meer »
Nov
02

Invoering continurooster

In het schooljaar 2018-2019 (volgend schooljaar) gaat 't Kruisrak werken volgens e... lees meer »