Openbare SportBasisschool ‘t Kruisrak

Aanmelden van nieuwe leerlingen kan gedurende het hele jaar!

Klik hier voor meer info!

 

Wie bij 't Kruisrak binnenstapt, zal direct het rustige, opgeruimde en open karakter van de school opvallen. Met tweehonderd leerlingen zijn wij ‘klein’ genoeg voor een warme en geborgen sfeer, maar groot genoeg om onze leerlingen het beste te kunnen bieden.

't Kruisrak is de enige algemeen toegankelijke openbare school in Bunschoten voor kinderen van alle richtingen en culturen. Respect, verantwoordelijkheid en samenwerking vormen de basis van een veilig pedagogisch klimaat. Daarin kan het kind zich prettig voelen en optimaal ontwikkelen.

't Kruisrak is met ingang van het schooljaar 2007-2008 de eerste sportbasisschool van Nederland. Er wordt gewerkt met een doorlopende bewegingsleerlijn. De kinderen krijgen vier lesuren in de week allerlei sport- en spelactiviteiten aangereikt. Het doel van deze lessen is het verbeteren van de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van de kinderen. Onze doelstelling is: een gezonde geest in een gezond lichaam.

De collectieve ambitie van team en ouders is, om het maximale uit de kinderen te halen! Elk kind is uniek, heeft zijn/haar eigen talenten en beperkingen. Elk kind heeft een eigen onderwijsbehoefte. Ons onderwijs houdt rekening met de (on)mogelijkheden van elk kind. Deze opvatting sluit aan bij Passend Onderwijs. Ook ontwikkelingen zoals  21e eeuwse vaardigheden krijgen binnen ons onderwijs hun plaats, waarbij het strategisch beleidsplan (2015-2019) en het bijbehorende 'ambitiewiel'  van EemVallei Educatief koersbepalend is. 

Wie na acht jaar 't Kruisrak verlaat heeft niet alleen leren lezen, schrijven, rekenen en kennis vergaard, maar is uitgegroeid tot een zelfstandige leerling. Onze leerlingen kunnen samenwerken en weten zich verantwoordelijk en sociaal op te stellen.
Ze zijn, kortom, klaar om de wereld in te gaan!


                                

Nieuws

Sep
06

ANWB Streetwise

Op vrijdagochtend 15 september a.s. is ANWB-Streetwise op 't Kruisrak! Met prakti... lees meer »
Aug
23

Informatieavond 29 augustus a.s.

Op dinsdagavond 29 augustus a.s. staat de informatie-avond/ouderavond gepland! Met voo... lees meer »
Aug
23

Kruisrakkertje

Bij de start van het schooljaar is ook een Kruisrakkertje gemaild naar alle ouders. Me... lees meer »