directie@kruisrak.nl 033-298 42 60

Kinderburgemeester Yilmaz!

We zijn trots op Yilmaz die zich vanaf nu kinderburgemeester van Bunschoten mag noemen! Hij won de spannende finale op vrijdag 1 juli j.l. en werd zo de opvolger van Rosalie, de kinderburgemeester van het afgelopen schooljaar. Hij kreeg de officiële keten van de kinderburgemeester overhandigd door Rosalie.

Heel goed gedaan, Yilmaz!

 

Hieronder volgt het officiële persbericht van de gemeente Bunschoten.

Yilmaz Erdogan mag zichzelf de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Bunschoten noemen. Hij neemt hiermee het stokje over van kinderburgemeester 2021-2022 Rosalie Koops. Tijdens de finale van de zoektocht naar een nieuwe kinderburgemeester op vrijdag 1 juli kreeg Yilmaz de kinderambtsketen omgehangen door burgemeester Melis van de Groep en Rosalie Koops. Het komende schooljaar vertegenwoordigt Yilmaz de kinderen uit de gemeente Bunschoten.

Als kinderburgemeester krijgt Yilmaz verder vooral representatieve taken naast de (loco)burgemeester en sluit hij aan bij verschillende activiteiten voor kinderen vanuit de gemeente. Daarnaast mag Yilmaz volgend schooljaar samen met de kindergemeenteraad nadenken over zaken die zij als kinderen belangrijk vinden. Yilmaz: ”Ik vind het een hele grote eer dat ik de nieuwe kinderburgemeester mag zijn. Ik ga zo goed mogelijk mijn ideeën uiten!”

 

Enthousiast

De jury was enthousiast over de finalisten. Burgemeester Melis van de Groep: ”Alle drie de finalisten hebben zichzelf heel netjes gepresenteerd en laten zien waar ze voor staan. Toch kan er maar één kinderburgemeester worden. We zien in Yilmaz een goede vertegenwoordiger van de kinderen uit onze gemeente. Een hele geschikte opvolger voor Rosalie Koops!”

 

Afscheid eerste kinderburgemeester

Tijdens de finale is ook afscheid genomen van Rosalie Koops. De eerste kinderburgemeester van de gemeente Bunschoten vindt het heel jammer dat haar periode afgelopen is: ”Aan alle leuke dingen komt een einde… Ik vind het super jammer dat mijn periode als kinderburgemeester erop zit. Met dubbele gevoelens, maar met veel vertrouwen in de nieuwe kinderburgemeester heb ik mijn taken én de ambtsketen overgedragen”, aldus Rosalie Koops.

 

Kindergemeenteraad

Basisscholen uit de gemeente Bunschoten konden de afgelopen periode een leerling uit groep 7 afvaardigen om mee te dingen naar de titel ‘kinderburgemeester 2022-2023’. Uit alle inzendingen heeft de jury drie finalisten gekozen. Finalisten Philine Schouten en Jorn Nicolai zijn samen met de andere kinderen die zich hadden aangemeld als kandidaat-kinderburgemeester gevraagd of ze willen plaatsnemen in de kindergemeenteraad 2022-2023.