directie@kruisrak.nl 033-298 42 60

Onze school is gezond!

’t Kruisrak heeft voor de vierde keer het vignet Gezonde School behaald. Dit vignet is toegekend op basis van de speciale aandacht op school voor het themacertificaat ‘Bewegen en sport’ en ‘Voeding’.

Als sportbasisschool vinden we een gezonde leefstijl belangrijk voor de leerlingen. Dit promoten wij via ons aanbod in bewegingsonderwijs, het bewegen tijdens de lunchpauze, de inzet van Schooljudo als sociaal-emotionele methode, aandacht voor gezonde voeding (o.a. via schoolfruit) en het promoten van water drinken.

Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

We hopen dat we in de komende periode het behalen van dit vignet nog met een feestje kunnen vieren, samen met leerlingen en ouders. Dat is nu vanwege de coronaregels helaas niet mogelijk.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.