directie@kruisrak.nl 033-298 42 60

‘Safe bij de bel’ actieweken in september

Maandag 5 september startte de ‘Safe, bij de bel’ week op ’t Kruisrak en het CKCB. Een week die volop in het teken staat van de verkeersveiligheid rondom de school en het kindcentrum aan het Vogelpad. Het doel is om meer ouders en kinderen op de fiets of lopend naar school te krijgen waardoor de schoolomgeving veiliger wordt tijdens haal- en brengmomenten.

Op maandagochtend 5 september vond de aftrap plaats op het schoolplein. Een groepje enthousiaste leerlingen vertelsw aan ouders en kinderen die ‘s ochtends aankwamen op het schoolplein over de campagneweek en hoe kinderen een leuk cadeautje in deze week kunnen verdienen!

Waarom fietsen en lopen?

Actief naar school gaan kent veel voordelen. Zo leren kinderen het verkeer kennen, verbetert hun weerstand en functioneren hun hersenen beter. Daarnaast zorgt de vermindering aan auto’s ervoor dat de schoolomgeving een stuk veiliger wordt.

 

Safe, bij de bel

Tijdens de Safe, bij de bel week worden ouders en kinderen uitgedaagd om een week lang op de fiets of lopend SAFE, bij de bel aan te komen. Dit doen we o.a. door de kinderen te belonen voor hun actieve gedrag, door ouders te informeren over de voordelen van bewegen en door kinderen te betrekken bij het onderwerp.  Na de Safe, bij de bel week vindt er nog 2 weken lang een groepschallenge plaats waarin klassen tegen elkaar strijden om de actiefste klas van de school te worden. Dit alles om te zorgen dat kinderen vaker lopend of op de fiets naar school komen. Zo maken we samen de omgeving van de school een veilige plek om naar toe te komen!

Wat als u toch met de auto komt?

Soms lukt het door andere werkzaamheden niet om lopend of fietsend te komen naar school. Voor die ouders hebben we de volgende tip: parkeer de auto dan niet op het Vogelpad, daar is het vaak al overvol. U kunt uw auto ook bij de Fonteinkerk of bij bijvoorbeeld Agilitas parkeren, om het laatste stukje te lopen met uw kind(eren). Op die manier doet u toch mee aan de actie, vergroot u de veiligheid op het Vogelpad en heeft u ook nog een gezellig moment met uw kind(eren)!